Domácí humanitární pomoc

Humanitární pomoc v diecézi je zaměřena především na pomoc obětem přírodních katastrof, které postihují jižní Čechy (povodně, vichřice). Charitní pomoc má především za cíl pomoci lidem překonat následky krizové situace, zajistit přežití, zmírnit bídu a emocionální vypětí a přispět k obnově. Naše pomoc je orientována v souladu s jejím posláním především na ty, kteří se nemohou vlastními silami a nastalou situací vyrovnat. Jedná se zejména o rodiny s dětmi a seniory.

Naše formy pomoci:

• Finanční pomoc (organizace sbírek)
  • Materiální pomoc (organizace sbírek)
  • Duchovní a psychologická pomoc

Související informace:

Aktuality:

Vojenský fond solidarity vyhlásil sbírku na pomoc rodinám tří padlých vojáků

Čest jejich památce

Vojenský fond solidarity vyhlásil mimořádnou finanční sbírku ve prospěch rodin vojáků rotného Martina Marcina, desátníka Kamila Beneše a desátníka Patrika Štěpánka, kteří zahynuli v neděli 5. srpna 2018 při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Přispět lze na účet nebo formou DMS, a to do 31. srpna 2018.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Pozvání do Budějovic a do Tábora na Den otevřených dveří 1. října 2015

Ve čtvrtek 1. října pořádá Diecézní charita ČB Den charity. Od 10 do 17 hodin pro Vás bude v Č. Budějovicích připraven informační stánek Na Sadech u sochy V. Lanny (u přechodu z Lannovy třídy směrem k náměstí) a po stejnou dobu budou otevřeny pro veřejnost všechny projekty a služby Diecézní charity ČB v Českých Budějovicích a v Táboře Intervenční centrum.

Přispět do Národní potravinové sbírky je jednoduché - sobota 22. 11. 2014

Nenechejte si ujít příležitost přispět do Národní potravinové sbírky! Ta se koná v supermarketech po celé ČR v sobotu 22. listopadu 2014. Od 8 do 20 hodin můžete darovat trvanlivé potraviny. Více informací v tomto článku.

Lidé darovali v Českých Budějovicích 900 kg potravin na Charitu!

V sobotu 16. listopadu 2013 proběhl první ročník celorepublikové Národní potravinové sbírky. V Českých Budějovicích měli lidé možnost darovat potraviny v obchodních domech Interspar a MAKRO. Jaký byl o sbírku zájem a kolik se v tom kterém obchodě vybralo, se dočtete v následujícím textu.

Charita ČR rozdala materiální pomoc za více než 6,5 milionů, práce s lidmi nadále pokračuje

Od začátku povodní uplynul velmi rušný měsíc. Charita ČR rozdala pomoc v řádu milionů korun, s lidmi však zůstává dál. Nabízí psychologickou a materiální pomoc a provádí sociální šetření. Finanční sbírka již přesáhla částku 11 milionů Kč.

Diecézní charita Č.Budějovice vyčlenila na povodňovou pomoc téměř milion korun

Českobudějovická Diecézní charita stále pomáhá lidem postiženými povodněmi, kteří v současné době dávají do pořádku své domy zaplavené ničivou vlnou. „Poskytujeme potřebným čisticí prostředky, mýdla, košťata, kbelíky, hadry a další potřebné pomůcky,“ uvedla ředitelka Diecézní charity Michaela Čermáková. Stále také fungují dvě výdejní místa zřízená charitou a to v Domě sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí nepřetržitě a přímo v jejím českobudějovickém sídle v Kanovnické 16 ve všední dny od 8 do 16 hodin.

Povodňová pomoc Diecézní charity Litoměřice pokračuje

Diecézní charita Litoměřice poskytuje jak okamžitou, tak dlouhodobou pomoc. Nejen sama, ale také prostřednictvím jednotlivých charit v litoměřické diecézi, jejichž povodňovou pomoc koordinuje, pomohla k dnešnímu dni zatopeným domácnostem od Mělníka až po Děčín více než 6 miliony korun.

Litoměřičtí děkují dobrovolníkům

Dobrovolníci, kteří přijeli do Litoměřic prostřednictvím Diecézní charity Litoměřice, se dnes vrátili domů.

Charita ČR rozdala pomoc za více než pět milionů korun

Rozruch kolem povodní pomalu utichá, Charita však zůstává s lidmi dál. V terénu probíhá sociální šetření a první psychologická pomoc, s odklízením následků pomáhají týmy dobrovolníků. Sbírka již překročila částku 8,3 milionů Kč.